FORUM BUDOWLANE Z LINKIEM BEZ REJESTRACJI I LOGOWANIA
Autor Wiadomość
kontakt.utfs@wp.pl
Wysłany: 2020-01-27 09:55:46
Odpowiedź
Monitoring GPS - Flotman opinie

Zastanawiam się, a właściwie już podjąłem decyzję o wprowadzeniu w mojej firmie systemu monitoringu pojazdów. Chodzi o lokalizację położenia za pomocą nadajnika GPS w pojeździe - i odczyty na żywo lub tworzenie archiwum przejechanych tras.

\r\n

\\r\\n

\r\n

\\\\r\\\\n

\r\n

\\r\\n

\r\n

Spotkałem się z pozytywnymi opiniami o firmie Flotman oferującej taki system. Poza tym spodobała mi się ich strona, wygląda profesjonalnie, jednak wiadomo to może mylić. Dlatego proszę o Wasze opinie czy ktoś korzysta z tej firmy? A może z jakiejś innej, która też oferuje monitoring GPS?

maniek Wysłany: 2020-01-27 14:28:48
Odpowiedz

A nie wystarczy Ci lokalizacja z komorki? Tam tez dziala na zasadzie GPS, np google mapsy - po co inwestowac w jakies dodatkowe systemy? Nie lepiej oprzec sie na darmowych jesli jest opcja?

Marek Wysłany: 2020-01-28 08:59:39
Odpowiedz

Taki monitoring GPS do pojazdów wbrew pozorom nie jest drogi - nadajnik kupujemy za kilkadziesiąt złotych albo nawet wypożyczamy od firmy obsługującej w ramach abonamentu. Przewag nad \'google maps\' jak to napisal kolega wyzej jest wiele, nawet nie do porownania. To sa narzedzia dedykowane do nadzoru nawet setek aut jednocześnie

Arczi Wysłany: 2020-01-28 12:38:13
Odpowiedz

Nie ma w ogóle porównania darmowych narzędzi i 'rzeźbienia' na nich, aby uzyskać oczekiwane efekty. Programy do zarządzania flotą są przejrzyste i dają niesamowite korzyści - i organizacyjne i finansowe. Dla mnie świetnie sprawdza się program Flotman - w ciągu ponad roku pracy nie zdarzył się dzień, aby mieli awarię albo jakieś dłuższe prace - system dostępny 24/7/365. A cena już o kilkunastu złotych za pojazd

devil Wysłany: 2020-01-29 10:37:32
Odpowiedz

To prawda że podstawą dobrze działającej i prosperującej firmy jest kontrola wydatków. Przy flocie kilkunastu lub nawet kilkuset pojazdów wszystkie staje się rozmyte - w jednym miesiącu więcej wydamy na paliwo lub serwis, w drugim mniej. Gołym okiem nie widać jak rozkładają się te koszty na danej grupie pojazdów - takie aplikacje bardzo to ułatwiają.

KrzysiekM Wysłany: 2020-02-05 13:56:48
Odpowiedz

Będę już którąś z kolei osobą która wypowie się pozytywnie na temat Flotman, ponieważ do system który zaskakuje nie tylko stabilnością działania, ale jednocześnie wsparcie techniczne oraz rozbudowany zakres działań, abyśmy mogli na spokojnie zarządzać transportem i poszczególnymi samochodami. Pozdrawiam

stonogax23@o2.pl Wysłany: 2020-02-09 09:12:50
Odpowiedz

Witam bardzo serdecznie wszystkich 

Asek Wysłany: 2020-02-11 10:12:03
Odpowiedz

No to chyba pora na mnie, aby zagłębić się w ten temat bo flota nam rośnie, ale też problemów przed nami oraz komplikacji również przybywa. 

Tyroz Wysłany: 2020-03-31 09:21:49
Odpowiedz

Nie ma co zwlekać, jeśli widzisz że rynek daje dobre możliwości rozwoju i jednocześnie zainteresowanie Waszymi usługami stale rośnie to takie wsparcie przy większej firmie transportowej jak system do monitoringu GPS może być bardzo dobry kierunkiem. Duża oszczędność czasu i w dłuższej perspektywie również środków. 

marek.de22@wp.pl Wysłany: 2020-06-03 15:41:31
Odpowiedz

Faktycznie ten flotman to ciekawa firma, znalazlem wartosciowy artykul dot biezacej sytuacji na swicie - jak ograniczyc koszty bez zwolnien https://www.flotman.pl/blog/zarzadzanie-firma-w-dobie-kryzysu-jak-ograniczyc-koszty-floty-nie-zwalniajac-pracownikow/

Wyświetleń: 410
Powrót do Forum

Strefa dla Producentów materiałów budowlanych, Dystrybutorów i Agencji PR.

Strefa dla zarejestrowanych składów i hurtowni budowlanych.

Strefa dla Klientów Indywidualnych, Firm Wykonawczych i Transportowych.